Når en mamma ber.


Å være mamma er å leve mer intenst enn du noen gang har opplevd før. Det er å kjenne på en kjærlighet og glede som du ikke kunne forestille deg på forhånd. Det er å være så trøtt av søvnunderskudd at du ikke vet om du har ett eller to glass i solbrillene dine. Eller glemme at det er kaffe i koppen når du snur den opp-ned for å se navnet på produsenten. Disse to eksemplene er fra eget liv, og er situasjoner jeg har smilt av mange ganger.  Å være mamma er også å kjenne på sårbarhet og bekymring på en måte som kan gjøre deg søvnløs og dypt bekymret. Min amerikanske venninne Kim sier dette om å være tenåringsmamma: «They keep me praying.» Mannen min og jeg har hatt et ønske om å gi med ungene våre både vinger og røtter med på veien. Røtter i form av en trygghet om at de alltid har ei havn hos oss som de kan komme tilbake til. Og røtter i form av at de vet at de er skapt og elsket av Gud. Vingene representerer for oss at de kan kjenne en frihet til å ta egne valg og gå egne veier. At de kan lytte til både hjertet sitt, magefølelsen og tankene sine. Å tørre å sende ungene ut i verden krever en ganske så stor porsjon mot. Et mot som jeg mange ganger har kjent at jeg ikke har. Jeg har bedt for mange mennesker og mange situasjoner de siste årene. Men, ingen har fått meg til å be så hyppig og intenst som ungene mine.  Ei annen venninne sier med et smil: «ungene har sin misjon.» Det kan jeg kjenne meg igjen i. At jeg som mamma kan legge fram mine tanker i bønn til Gud, og samtidig tro at han hører og virker inn i situasjonen, gir meg en fred som jeg er svært takknemlig for. Å kunne be for barn som er på reise langt borte, som er syke, driver med risikosport eller som er ute på fest har for meg hatt en avgjørende betydning for å takle vanskelige situasjoner. Å kunne be i fredstid, når ting er rolig, opplever jeg som at er med å gi trygghet når utfordrende eller farlige situasjoner oppstår. Å be om velsignelse og beskyttelse. At ungene må få kjenne hvor dyrebare og elsket de er. At Gud må lede de når de tar små og store valg. Be for kjærester eller fremtidige livsledsagere.

Forskere har funnet at kristne i gjennomsnitt har lavere blodtrykk en ikke-kristne. Som mamma kan jeg hvile i at ungene mine aldri går aleine, samme hvor de er. Gud er der sammen med dem.

Author: Stine Buxrud

Velkommen til denne bloggen! Våren 2019 delte jeg en del tekster her, under hovedoverskriften "Hverdagsbønn." Disse tekstene er også blitt til et hefte. I skrivende stund er vi kommet til påsken 2020, og jeg har skrevet noen nye tekster under en ny hovedoverskrift: "Hverdagsfred." De neste ukene vil bloggen oppdateres ukentlig med nye tekster. En gang i fremtiden ser jeg også for meg at jeg skal skrive tekster med hovedoverskriften "Hverdagsglede." Men, nå er det altså "Hverdagsfred" som gjelder. Jeg er blitt 49 år, og bor fortsatt på Åmot i Modum kommune. Gi meg gjerne en tilbakemelding på det jeg skriver på følgende mailadresse: stibux@online.no. Håper du kan ha glede og nytte av denne bloggen!